До истине о стварним догађајима у Подрињу

Позив посланицима Скупштине
15.08.2018
РТРС: Одбацивање извјештаја о Сребреници
15.08.2018
Прикажи све

До истине о стварним догађајима у Подрињу

Организације старјешина Војске Републике Српске изражава задовољство испољеним степеном јединства посланика Народне скупштине у разматрању Извјештаја о Сребреници из 2004. године, који је био омча око врата српском народу пуних четрнаест година, и подржава једногласно усвојене закључке, којима се налаже Влади Републике Српске да стави ван снаге Извјештај и формира нову комисију међународних експерата, која ће кроз цјеловиту анализу доћи до истине о стварним догађајима у Подрињу, и комисије за истраживање страдања Срба у Сарајеву о којима Федерација БиХ упорно ћути више од десет година и не осврће на одлуке Суда која их је обавезала на то.

Одбацивање неприхватљивог Извјештаја о Сребреници из 2004. године била је морална и патриотске обавеза, али и одговорност ове генерације политичара и представља пут утирања истине о страдањима у Подрињу, током протеклог грађанског рата у Босни Херцеговини, а тиме почетак скидања анатеме једине одговорности Срба за рат и страдања.

Овим чином спречава се даљња злоупотреба истине о ратним догађајима и онемогућава бошњачка страна и међународни кругови да грађански рат у БиХ даље приказују агресијом у БиХ, а Република Српска перманентно етикетира геноцидном творевином, што се не може нити смије прихватити.

 

Бањa Лука                                                                                                                                                                                                                  ПРЕДСЈЕДНИК

14. август 2018. године                                                                                                                                                                           Проф. др Милован Милутиновић

error: Садржај је заштићен!!!