Позив посланицима Скупштине

Влада да поништи извјештај о Сребреници
08.08.2018
До истине о стварним догађајима у Подрињу
15.08.2018
Прикажи све

Позив посланицима Скупштине

Организације старјешина Војске Републике Српске позива све посланике да се издигну изнад свакодневне политике и сутра на ванредној сједници Народне скупштине Републике Српске укажу на потребу одбацивања срамног Извјештаја Владе РС о догађајима у и око Сребренице из 2004. године који је сачињен под снажним притисцима и уцјенама Високог представника у БиХ Педија Ешдауна и међународних кругова коришћењем низа неаргументованих оптужби Срба и Републике Српске без стварниох доказа и чињеница са терена.

Организација старјешина сматра да је одбацивање овог Извјештаја обавеза и одговорност ове генерације политичара јер је крајње вријеме да се скине омча коју овај документ чини српском народу. Против одбацивања извјештаја већ се изјашњавају бошњачки кругови који настоје грађански рат у БиХ приказати агресијом на БиХ, а Републику Српску геноцидном творевином.

Позивамо посланике свих партија, да сутра у Народној скупштини безрезервно укажу на штетност срамног Извјештај Владе Републике Српске из 2004. године и затраже од Владе Републике Српске његово поништавање како би се пришло формирању нове независне комисије међународних експерата који ће утврдити стварне чињенице и страдања свих народа у подручју Подриња.

 

Бањa Лука                                                                                                                                                                                                                  ПРЕДСЈЕДНИК

13. август 2018. године                                                                                                                                                                           Проф. др Милован Милутиновић

error: Садржај је заштићен!!!