РТРС: Одбацивање извјештаја о Сребреници

До истине о стварним догађајима у Подрињу
15.08.2018
Научно-стручна конференција 10.05.2018
13.09.2018
Прикажи све

РТРС: Одбацивање извјештаја о Сребреници

РТРС 14/08/2018 |  19:06 | Аутор: СРНА

Одбацивање извјештаја о Сребреници морална и патриотска обавеза

Одбацивањем извјештаја о Сребреници из 2004. године спречава се даља злоупотреба истине о ратним догађајима и онемогућава бошњачка страна и међународни кругови да грађански рат у БиХ приказују агресијом, те да се Република Српска етикетира геноцидном творевином, што је неприхватљиво, сматрају у Организацији старјешина Војске Републике Српске.

Организација старјешина Војске Републике Српске Фото: РТРС

“Одбацивање неприхватљивог извјештаја о Сребреници из 2004. године била је морална и патриотске обавеза, али и одговорност ове генерације политичара и представља пут утирања истине о страдањима у Подрињу током протеклог грађанског рата у БиХ, а тиме и почетак скидања анатеме да су једино Срби одговорни за рат и страдања”, саопштено је из Организације старјешина Војске Републике Српске.

Старјешине Војске Републике Српске изражавају задовољство због испољеног степена јединства посланика Народне скупштине Српске у разматрању извјештаја о Сребреници из 2004. године, који је, како оцјењују, био омча око врата српском народу пуних 14 година.

“Организација старјешина Војске Републике Српске подржава једногласно усвојене закључке којима се налаже Влади Српске да стави ван снаге извјештај и формира нову комисију међународних експерата која ће цјеловитом анализом доћи до истине о стварним догађајима у Подрињу и комисије за истраживање страдања Срба у Сарајеву, о којима Федерација БиХ упорно ћути више од 10 година и не осврће се на одлуку суда која их је обавезала на то”, наводи се у саопштењу.

Народна скупштина Републике Српске једногласно је данас одбацила извјештај Комисије о догађајима у и око Сребренице од 10. до 19. јула 1995. године и затражила од Владе да га стави ван снаге и формира двије независне међународне комисије за утврђивање истине – о страдању свих народа на подручју сребреничке регије и о страдању Срба у Сарајеву.

error: Садржај је заштићен!!!