Ријеч предсједника

Организација старјешина Војске Републике Српске формирана je 4. априла 2017. године у Бања Луци, као невладина и нестраначка организација да заступа ставове и интересе преко 18.000 старјешина одбрамбено-отаџбинског рата, који су са својим борцима дали велики допринос одбрани српског народа те стварању и одбрани Републике Српске. Организација не врши подјеле на активне и резервне старјешине јер су сви они током протеклог рата успјешно извршили постављене задатке.

Организација старјешина ВРС наставља традиције резервних старјешина чија ће се стогодишњица дјеловања на просторима српских земаља обиљежити 2019. године у Бања Луци. Током 20о3. године био је покушај министра одбране РС генерала Манојла Миловановића да формира удружење резервних старјешина широм Републике али се тај процес зауставио послије утапања ВРС у Оружане снаге БиХ.

Организација је саставни дио борачке популације са специфичностима својственим старјешинском кадру која подржава јачање Борачке организације РС и ефикаснију заштиту права свих бораца. Међутим, против смо појединаца који су се издигли изнад бораца и деценијама користе општинске борачке организације за своје интересе. Да је БОРС имала више разумијевања за старјешине она оваква вјероватно не би постојала.


error: Садржај је заштићен!!!