Да Скупштина РС одбаци Извјештај о Сребреници

Осудити иницијативу “Мајке Сребренице”
10.07.2018
Извјештај о Сребреници – саопштење
27.07.2018
Прикажи све

Да Скупштина РС одбаци Извјештај о Сребреници

САОПШТЕЊЕ

 

Због наставка антисрпске хистерије у Босни и Херцеговини и дијелом окружења усмјерене на етикетирање Републике Српске као геноцидне творевине и оптужбе Срба као геноцидног народа позивајући се на Извјештај Комисије Владе Републике Српске за испитивање догађаја у и око Сребренице, Организације старјешина Војске Републике Српске тражи од Народне скупштине Републике Српске одбацивање Извјештај Комисије Владе Републике Српске за испитивање догађаја у и око Сребренице од 10-19. јула 1995. године, а потом повлачење тог извјештаја и списка од око 22.000 припадника ВРС и снага МУП-а РС, који су наводно учествовали у операцији на Сребреници.

Комисија о Сребреници формирана је уз пријетње виског представника у БиХ Педија Ешдауна а њени чланови, несвјесни одговорности, доставили су 2004. год. Извјештај Влади Драгана Микеревића који је прихваћен а потом јавно подржан од предсједника Републике Српске Драган Чавић чиме је убрзана сатанизација српског народа и отворен лов на припаднике ВРС због масакра у Сребреници. Ово је био неразуман и сраман чин српских власти који су ради очувања фотеља продали душу ђаволу а српском народу ставили омчу око врата.

Српски народ је прошао катарзу и сувише скупо платио своју слободу цементирајући у темеље Републике Српске 30.000 најбољих синова и кћери српског народа који не заслужују да им власти на такав срамни начин враћају. Република Српске је светиња и нико нема право да је назива геноцидном творевином још мање да Србе етикетира геноцидним народом који је сам преживио геноцид у Другом свјетском рату од стране НХД у чијим су јединицама масовно учествовали припадници бошњачког народа а чији потомци га данас проглашавају „геноцидним“ народом.

Утврђивање истине о Сребреници је историјски неопходан процес који тражи озбиљан историјско-научни приступ, као једини који може да доведе до сагледавања стварних размјера догађаја који су се дешавали у Подрињу током протеклог рата. Сасвим је јасно да постоји евидентни догађаји у Подрињу током трајања рата у БиХ од 1992. до 1995. године и да је без сагледавања њиховог укупног тока и објективних околности немогуће сагледати њихову цјелину и да их је немогуће смјестити у објективне историјске токове.

Организација старјешина Војске Републике Српске безусловно тражи од Народне скупштине Републике Српске одбацивање Извјештај Комисије Владе Републике Српске за испитивање догађаја у и око Сребренице од 10-19. јула 1995. године усвојеног 2004. године и списка око 22.000 људи из Подриња и сарајевске регије, наводних учесника злочина у Сребреници. Истовремено тражимо од Владе Републике Српске да исти извјештај и спорни списак од 22.000 припадника ВРС и МУП-а прогласе неважећим.

 

 

Бањa Лука                                                                                                                                                                                                                  ПРЕДСЈЕДНИК

9. јули 2018. године                                                                                                                                                                           Проф. др Милован Милутиновић

error: Садржај је заштићен!!!