Извјештај о Сребреници – саопштење

Да Скупштина РС одбаци Извјештај о Сребреници
13.07.2018
Влада да поништи извјештај о Сребреници
08.08.2018
Прикажи све

Извјештај о Сребреници – саопштење

Организације старјешина Војске Републике Српске пружа безрезервну подршку приједлогу предсједника Републике Српске да Народна скупштина Републике Српске одбаци срамни Извјештај Владе РС о догађајима у и око Себренице из 2004. године и додатни списак из 2005. године са именима више од 22.000 Срба припадника ВРС и МУП-а Подриња и сарајевске регије који су сачињени под снажним притисцима и уцјенама Високог представника у БиХ Педија Ешдауна и међународних кругова и нису израз стварног стања на терену.

Организација старјешина сматра да је одбацивање овог Извјештаја обавеза и одговорност ове генерације политичара јер је крајње вријеме да скинемо омчу са врата који овај документ чини и сами пишемо историју, а не Хашки трибунал и Суд БиХ који годинама исказују антисрпско расположење. Евидентно је да из свега стоји бошњачка политика, која уз помоћ међународних кругова, од 1995. године манипулише истином око догађаја у јулу *95 око Сребренице настојећи да грађански рат у БиХ прикажу као агресију на БиХ, Војску Републике Српске као злочиначку оружану силу, а Републику Српску као геноцидну творевину.

Организација старјешина позива све политичке субјекте Републике Српске, посебно посланике свих партија, да у Народној скупштини одбаце овај сраман Извјештај Владе Републике Српске из 2004. године и оспоре оптужбе Срба за геноцид у Сребреници које су настале као израз снажних притисака моћних међународних кругова и конструисаних и неутемељених доказа и оптужби изван стварности и објективног стања на терену.

 

Бањa Лука                                                                                                                                                                                                                  ПРЕДСЈЕДНИК

19. јули 2018. године                                                                                                                                                                           Проф. др Милован Милутиновић

error: Садржај је заштићен!!!