РЕКОМ у Бањалуци врши злоупотребљава становништво

Реаговање на ослобађајућу пресуду Насеру Орићу
22.02.2018
Забрана лијечења Генералу Младићу у Русији
22.02.2018
Прикажи све

РЕКОМ у Бањалуци врши злоупотребљава становништво

ОРГАНИЗАЦИЈА СТАРЈЕШИНА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

САОПШТЕЊЕ

Предсједништво Организације старјешина Војске Републике Српске оштро реагује на акцију Наташе Кандић која пројектом РЕКОМ, финансираног из антисрпских кругова, поново покушава дезавуисати српску јавност те у Бањалуци и градовима Републике Српске, под геслом суочавања с прошлошћу, дијели пропагандни материјал и спроводи акцију потписивања подршке пројекту. Као што је познато, све српске организације из Републике Српске, су раније одбациле овај пројекат јер се он показао пристрасним намјерно умањујући српске жртве за 7000, а повећавајући бошњачке и друге.

Наводни миротворци и хуманисти Наташе Кандић покушавају утврдити жртве протеклих сукоба на екс југословенским просторима и прикупљају потписе подршке пројекту, а обилазећи станове интервјуишу грађане тражећи од њих податке о страдалим. Међутим, Наташини промотери до сада су углавном користили податке из архива Хашког трибунала и разних невладиних организација како би оправдали милионска средства добијена за овај пројекат.

Промотивни материјал се позива на конференције у Берлину и Бечу и тзв регионално суочавање с прошлошћу, а нико није објаснио зашто су Нијемци и њихови савезници долазили на ове просторе три пута само у XX вијеку да убијају Србе. Да ли су се они суочили са тим? Позивају се на 580 000 потписника пројекту у региону а нигдје се не помињу Наташу Kандић, организације и личности које годинама перманентно раде на дискриминацији српских жртава уз значајну подршку различитих међународних интересних група које су учествовале и учествују у сатанизацији српског народа.

У Српској постоји Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих који годинама прикупља податке па нам страни плаћеници за такаву активност нису потребни. Нема сумње да је ова акција покушај перфидног негирања српских жртава и припрема за писање „договорне историје“.

Позивамо грађане Републике Српске, да ради својих најмилијих, рођака, пријатеља и суграђана који су дали своје животе за Републику, не потписују петицију нити дају податке. Такође, позивамо оне који су потписали ову петицију, незнајући шта чине захтјевају да се њихово име избрише са списка подршке.

error: Садржај је заштићен!!!