Реаговање на ослобађајућу пресуду Насеру Орићу

Противљење уласку БИХ у НАТО без референдума у Републици Српској
22.02.2018
РЕКОМ у Бањалуци врши злоупотребљава становништво
22.02.2018
Прикажи све

Реаговање на ослобађајућу пресуду Насеру Орићу

ОРГАНИЗАЦИЈА СТАРЈЕШИНА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

САОПШТЕЊЕ

Предсједништво Организације старјешина Војске Републике Српске сматра запaњeno je ослобађајућом пресудом Суда Босне и Херцеговине ратном команданту такозване Армије БиХ Насеру Орић и припаднику те војске Сабахудина Мухића, који су починили масовне злочине над српским становништвом у Подрињу и који су за почињена злодјела требали бити осуђени на максималн казне.

Ослобађањем злочинаца од стране Суда БиХ по свим тачкама оптужнице, супротно доказима и изјавама свједока, којим је тужилаштво потврдило њихову одговорност да су 1992. године у мјестима Залазје, Лолићи и Куњерац убили тројицу заробљених Срба – Слободана Илића, Милутина Милошевића и Митра Савића.

Иако је у Подрињу на подмукао начин убијено више хиљада Срба, Суд БиХ остаје нијем и слијеп на правду и српске жртве потврђује истајност да пресуђује само Србима и тиме цементира једину кривицу српског народа за рат и ратне злочине на простору Босне и Херцеговине.

Овакав пристрасан поступак Суда БиХ оправдава одржавања референдума о правосуђу у Босни и Херцеговини у Републици Српској, без обзира на отпотре и притиске.

Организација старјешина Војске Републике Српске тражи од институција Републике Српске и свих политичких субјеката одржавање референдума управо онако како је то утврдила Народна скупштина, а никако његово стављање ван снаге.

error: Садржај је заштићен!!!