Забрана лијечења Генералу Младићу у Русији

РЕКОМ у Бањалуци врши злоупотребљава становништво
22.02.2018
Пријем код премијерке Цвијановић
26.02.2018
Прикажи све

Забрана лијечења Генералу Младићу у Русији

САОПШТЕЊЕ

ОРГАНИЗАЦИЈЕ СТАРЈЕШИНА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

 

Организација старјешина Војске Републике Српске најоштрије осуђује одлуку Хашког трибунала да се команданту Главног штаба Војске Републике Српске генерал-пуковнику Ратку Младићу не дозволи одлазак на пријеко потребно лијечење због погоршања његовог здравственог стања у Русију и поред гаранција руске владе.

Иако су медицински стручњаци предлажили хитно лијечење генерала Ратка Младића у специјализованим здравственим установама какве обезбјеђује Русија оно за нехуману и пристрасну хашку врхушку ништа не значи, напомињући да се адекватно лијечење може обезбједити у Трибуналу, исто онако како је лијечена десетина већ умрлих представника српског народа у овој установи.

Образложење Суда да нису испуњени услови за лијечење тешко обољелог генерала Ратка Младића у Русији показују сву бестидност правде и хуманости Хашког трибунала и његовог односа према затвореним припадницима српског народа.

Крајња је бестидност Хашког трибунала да овакву одлуку доноси управо на 12. мај када се обиљежава 25 година формирања Војске Републике Српске, дана када је Народна скупштина на сједници у Бања Луци поставила генерала Ратка Младића за команданта Главног штаба Војске Републике Српске.

error: Садржај је заштићен!!!