Противљење прихватању реализације мапе пута ка НАТО

Протест хапшења припадника ВРС у Власеници
22.02.2018
Противљење уласку БИХ у НАТО без референдума у Републици Српској
22.02.2018
Прикажи све

Противљење прихватању реализације мапе пута ка НАТО

ОРГАНИЗАЦИЈА СТАРЈЕШИНА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

САОПШТЕЊЕ

Предсједништво Организације старјешина Војске Републике Српске поздравља доношење Резолуције о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Републике Српске у Народној скупштини и пружа пуну подшку институцијама у њеној реализацији.

Старјешине Војске Републике Српске сматрају да НАТО-ов програм Партнерство за мир пружа довољно простора за сарадњу Босне и Херцеговине са Алијансом у свим областима друштвеног ангажовања. Став Организације старјешина је да се грађани Републике Српске морају путем референдума изјаснити о евентуалном путу ка НАТО чланству.

Република Српска се овом резолуцијом опредјелила да слиједи политику Републике Србије о војној неутралности без озбира на оспоравања и снажне притиске којима су изложени највиши представници српског народа ових дана.

Војна неутралност Републике Српске израз је потребе и став наших грађана и старјешина Војске Републике Српске што надлежне институције и представници српског народа у заједничким институцијама Босне и Херцеговине морају поштовати.

 

error: Садржај је заштићен!!!