Протест хапшења припадника ВРС у Власеници

Подршка доношењу резолуције о војној неутралности Републике Српске
22.02.2018
Противљење прихватању реализације мапе пута ка НАТО
22.02.2018
Прикажи све

Протест хапшења припадника ВРС у Власеници

ОРГАНИЗАЦИЈА СТАРЈЕШИНА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

САОПШТЕЊЕ

Предсједништво Организације старјешина Војске Републике Српске најоштрије осуђује најновија хапшења припадника ВРС у Власеници: команданта Власеничке бригаде Миле Косорића, командира Раде Гарића и полицајца Момчила Тешића, којим се наставља еуфорија доказивања једине српске одговорности за злочине на простору Босне и Херцеговине.

Старјешине Војске Републике Српске сматрају да понашање Тужилаштва и Суда БиХ излази из оквира правде јер се углавном хапсе припадници српског народа, а само спорадично из реда бошњачког народа. Поред тога, свједоци смо фарсе на суђењима осумњиченима за злочине над српским народом гдје већина свједока заборавља шта је дало у ранијим изјавама или се тих догађаја не сјећа, па суд, наводно, због недостатка доказа ослобађа чак и оне за које постоје бројни докази попут Насера Орића. Да се не говори о намјерном одуговлачењу подизања оптужница против Дудаковића и других команданата Армије БиХ вјероватно ишчекујући да свједоци и страдалници умру.

Институције Републике Српске Републике Српске и представници српског народа у заједничким институцијама Босне и Херцеговине морају стати у одбрану ухапшених припадника српског народа и захтјевати реформе Суда БиХ, који губи смисао правосудне инстанце а поприма обиљежја суда за Србе који настоји доказат да су били агресори сами на себе и да су сами побили својих 30.000 сународника, што је апсурд.

error: Садржај је заштићен!!!