Подршка доношењу резолуције о војној неутралности Републике Српске

Отворено писмо око увођења тематских цјелина о геноциду и одбрамбено отаџбинском рату у наставне планове
22.02.2018
Протест хапшења припадника ВРС у Власеници
22.02.2018
Прикажи све

Подршка доношењу резолуције о војној неутралности Републике Српске

ОРГАНИЗАЦИЈА СТАРЈЕШИНА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

САОПШТЕЊЕ

Предсједништво Организације старјешина Војске Републике Српске подржава доношење резолуције о војној неутралности Републике Српске у Народној скупштини и тражи од свих политичких субјеката јединствен став по овом питању.

Организација старјешина сматра да НАТО-ов програм Партнерство за мир пружа довољно простора за сарадњу Босне и Херцеговине са Алинсом у свим областима друштвеног ангажовања и нису потребни други облици сарадње, тим прије што нису заборављени људске губитке и материјална разарања од дејстава Алијансе која је без сагласности Савјета безбједности УН бомбардовала Републику Српску 1995. године и Србију 1999. године.

Организација се противи чланству у НАТО и позива Народну скупштину да преиста став из Закључка Народне скупштине 2005. године којом је прихваћен МАП-а под геслом реформи оружаних снага Босне и Херцеговине што је јуна 2009. године послужило Предсједништву БиХ, да поднијело апликацију НАТО-у.

Република Српска мора слиједити политику Републике Србије о војној неутралности без озбира на оспоравања и притиске којима су изложене највиши представници српског народа. Војна неутралност Републике Српске у овом тренутку израз је потребе и став највећег броја наших грађана што надлеже институције морају поштовати.

error: Садржај је заштићен!!!