Избори – саопштење

Конференција за штампу, 25.9.18
03.10.2018
Научна конференција о Сребреници
26.10.2018
Прикажи све

Избори – саопштење

Организација старјешина Војске Републике Српске позива све грађане, политичке и патриотске снаге Републике Српске да одговорно и достојанствено испрате предстојеће завршне предизборне конвенције политичких партија и протестна окупљања.

Најављено окупљање грађана „Правда за Давида“ потребно је организовати и провести достојанствено, како такав скуп заслужује, и спријечити нарушавање политичко-безбједносне ситуације. Организатори и надлежне државне институције обавезни су обезбиједити одржавање скупа, елиминишући све појединце и групе које би жељеле скуп искористити за личне циљеве и дестабилизацију Републике Српске.

Од политичких субјеката који организују најављене предизборне конвенције очекује се достојанствен и одговоран однос према Републици Српској и њеним вриједностима у чије су темеље уграђени животи 30. 000 најбољих синова и кћери српског народа и чије дјело представља светињу дубоко укоријењену у нашим срцима.

Покажимо да смо способни, без запаљиве реторике, увреда и омаловажавања одржати најављене скупове и послати јасне поруке бирачима, које ће му помоћи да се опредијели на предстојећим изборима. Оштро осуђујемо најаве 5. октобра, који представља тамну мрљу у сјећањима наших људи на паљевине и рушење Народне скупштине и других институција Репубике Србије па се сви покушаји вандализма појединих група на скуповима морају енергично спријечити од стране надлежних институција.

Организација старјешина ВРС позива грађане да изађу на изборе и свој глас дају оним политичким снагама за које вјерују да ће очувати Републику Српске и допринијети убрзаном развоју, што је једини патриотски, цивилизацијски и демократски пут.

Нека живи Република Српска!

 

 

Бањa Лука                                                                                                                                                                                                                  ПРЕДСЈЕДНИК

4. октобра 2018. године                                                                                                                                                                           Проф. др Милован Милутиновић

 

error: Садржај је заштићен!!!