САОПШТЕЊЕ

САУЧЕШЋЕ
15.05.2020
САОПШТЕЊЕ
02.09.2020
Прикажи све

САОПШТЕЊЕ

Бања Лука, 21.07.2020.

Организација старјешина Војске Републике Српске запањена је срамним захтјевом Асоцијације ствараоци Републике Српске да им се исплате посланичке плате за пет ратних година јер су на то „имали право“ и да су посланици првог сазива данас у тешком материјалном положају, што је веома упитно а можда и апсурдно!

Истински ствараоци и бранитељи Републике Српске су српски војници и српске мајке које су са стрепњом пратиле синове на ратиште и жељно ишчекивала поновни сусрет са њима и тако унедоглед….

Док су борци, одлазили на ратишта већим дијелом носећи комад сланине од своје породице и стопирајући да стигну на вријеме како би замјенили своје ратне другове у рововима, дотле су посланици скупоцјеним аутомобилима са личним возачима одлазили на сједнице Народне скупштине РС и смјештали се у најбољим хотелима.

Док су борци Војске Републике Српске стварали и бранили Републику Српску, одлазећи од својих кућа остављајући незавршене послове на пољу највећи број посланика градио је своја приватна царста, вриједна десетине па и стотине милона КМ, која се данас воде на рођацима и блиским пријатељима у Републици Српској, Србији и Црној Гори, а који, нажалост, данас финансијском моћи кроје судбину тих малих људи – великих хероја из рата.

Вјерујемо да је међу посланицима било часних људи, који су одговорно радили и да су на рубу егзистенције. Таквима, дајемо пуну подршку да се та неправда исправи и додијели помоћ.

Истовремено, тражимо да се испита материјални статус народних посланика првог сазива, што није велики посао и утврдимо ко је колико увећао своје богатство.

Постављамо питање покретачима ове нерзумне иницијативе, ко ће уистину валоризовати припадницима Војске Републике Српске, зној, крв, сузе за боравак у земуницама са штакорима безмало четири године. Ако је ко заслужио да се по оваквим схватањима исплати четвородишњи боравак у рововима онда то заслужују борци,

Изненађени смо да сједници Асоцијације присутвују садашњи посланици Народне скупштине и без ограде прихватају булазне захтјеве и њихове намјере да поново забадају прсте у буџет Републике Српске а нису рјешили финансијске проблеме правих бораца.

Позивамо патриоте и представнике свих удружења простеклих из одбрамбено-отаџбинског рата да дигну глас против оваквих неразумних захтјева групације која је највећим дијелом остварила све могуће привилегије и у рату и послије рата, од највиших државних одликовања до приватизације огромних материјалних добара које су плајаду искрених бораца оставили на маргинама друштвене бриге.

Бањa Лука

                                                                                                                                                                                                                                                        ПРЕДСЈЕДНИК

21. јула 2020. године                                                                                                                                                                           Проф. др Милован Милутиновић

error: Садржај је заштићен!!!