САОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ
23.07.2020
САОПШТЕЊЕ
02.09.2020
Прикажи све

САОПШТЕЊЕ

Бања Лука, 18.08.2020. године

САОПШТЕЊЕ
Организација старјешина Војске Републике Српске згрожена је иступима бившег првог полицајца Републике Српске Томе Ковача који јавности држи лекције о вриједносном систему друштва, правди и позива борцима да изађу на улице и траже своја права. Колико цинизма од човјека који себе проглашава првоборцем, човјека чије се богатство мјери десетинама милона и који сматра да све може купити новцем, а многи знају каква је његова истина.
Вриједносни систем који Ковач заступа својствен је пљачки Републике Српске коју је он вјешто користио током рата да би данас као велики и „признати“ бизнисмен и са ове и оне стране ријеке Дрине говорио о правди и поштењу, којег само он наводно има.
Полицајац Томо Ковач држи лекцију о ВРС, официрима чак и сјајном покојном генералу Здравку Толимиру, на чије спомињање треба да устане, имајући у виду каква је то била људска и морална громада, а умро је у невин у Хашком казамату. Велики Ковач за њега каже да је 1995. године „пролупао“ и да је људска бједа која „закива крстове“ по Крајине, а управо је он са предсједником Караџићем постављао крстове у Сребреници и Новом Граду у пратњи пророчице Стане.
Томо Ковач без и мало стида блати и омаловажава Војску Републике Српске и храбре Крајишнике који нису успјели одбранити своја кућна огњишта, а како би то могли када је он учествовао у продаји тих територија доводећи Аркана и извлачећи снаге МУП-а у кључним моментима из зоне борбених дејстава западнокрајишких општина.
Чињеница је, да је војни врх током читавог рата сваки дио Републике Српске, сваког војника и становника гледао истим очима, није било локал патриотизма. Крајишници су током читавог рата ратовали, часно и поштено, крварили и гинули на читавом простору Републике Српске и Републике Српске Крајине заједно са локалним саборцима. Искрено су плакали над судбином сарајевских Срба током исељавања, након Дејтонског споразума. Уосталом, генерал Младић је поручио из Хага да се истина о Крајини и херојским Крајишницима мора казати. Крајишници нису ни кукавице ни побјегуље, Крајишници су храбар народ кога су продати.
Прихватити позив Томе Коваче да борци на улици рјешевају своја права је сулуда идеја које се мора у свим патриотским круговима најоштрије осудити. Видјели смо како су такви процеси на улицама завршили у Украјини и другим државама.
Институције Републике Српске су до сада рјешавале езистенционална питања породица погинулих бораца, инвалида и свих бораца, али то није ни близу колико ове категорије заслужује. Обавеза је свих да више него до сада брину о борачкој популацији али не прихватамо да улица рјешева та питања како се залаже Ковач. Борци и њихове мајке ствараоци су Републике Српске и она им инстиутуционално треба створити услове достојне човјека.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

error: Садржај је заштићен!!!