САОПШТЕЊЕ ОСТА ВРС

САОПШТЕЊЕ ОСТА ВРС
15.12.2019
Формирати војни музеј у Бањој Луци
25.01.2020
Прикажи све

САОПШТЕЊЕ ОСТА ВРС

Бања Лука, 31.12.2019

Организација старјешина Војске Републике Српске најоштрије осуђује подизање оптужнице Тужилаштва БиХ против Миломира Савчића, предсједника БОРС-а, за наводно помагање у злочина око Сребренице, чиме се наставља еуфорија доказивања једине одговорности Срба за злочине на простору БиХ и наводни геноцид над Бошњацима.

Старјешине Војске Републике Српске сматрају непримјереним понашање Тужилаштва и Суда БиХ, који излази из оквира правде и углавном подижу оптужнице, хапсе и суде припадницима српског народа, а само спорадично појединцима из реда бошњачког народа. Уз то, свједоци смо фарсе на суђењима осумњиченима за злочине над српским народом гдје већина свједока заборавља шта су раније изјављивала или се због наводног заборава не сјећа тих догађаја па се „због недостатка доказа“ ослобађају окорјели злочинци попут Насера Орића за које постоје бројни докази за злочине у Подрињу гдје је страдало 3.400 Срба.

Институције Републике Српске Републике Српске и представници српског народа у заједничким институцијама Босне и Херцеговине морају стати у одбрану осумњичених припадника српског народа и захтјевати цјеловите реформе Суда БиХ који губи смисао објективне правосудне институције и поприма обиљежја суда који настоји доказати да су Срби агресори, злочинци и да су сами побили својих 30.000 сународника, што је апсурд. Поступком оптуживањем предсједника Борачке организације Миломира Савчића пред Дан Републике Српске настоји се цементирати српска одговорност, умањити значај који овај празник носи са собом и показати каква је правда Суда БиХ.

Бањa Лука

                                                                                                                                                                                                                                                        ПРЕДСЈЕДНИК

31. децембра 2019. године                                                                                                                                                                           Проф. др Милован Милутиновић

error: Садржај је заштићен!!!