Оштро осуђујемо ратне изјаве члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића

Оштра осуда рада српских министара у Савјету министара Босне и Херцеговине
22.02.2018
Згрожени пресудом Хашког трибунала команданту генералу Ратку Младићу,
22.02.2018
Прикажи све

Оштро осуђујемо ратне изјаве члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића

Предсједништво Организације старјешина Војске Републике Српске оштро осуђује ратне изјаве члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића којима се отворено пријети Републици Српској и српском народу у Босни и Херцеговини.  Таквим изјавама најгрубље се дестабилише политичко-безбједносна ситуација и призивају авети рата као што је то учинио његов отац Алија Избетбеговић позивајући исламски свијет да им се придружи у борби за џихад 1992. године

Присјетимо се да је његов отац Алија најавио жртвовање мира што је увело БиХ у жестоке међунационалне сукобе, а то сада најављује његов син. Међутим, ситуација се промјенила, муџахединима је улазак у БиХ ограничен. Са друге стране тешко је очекивати да ће међународна заједница и НАТО сада дати борбену подршку само једној страни као што је то чинила деведесетих година 20. Вијека бошњачкој страни.

Позивамо Високог представника и западноевропске дипломате да осуде говор мржње и ратне изјаве члана Предсједништва БиХ и санкционишу га за подривање Дејтонског споразума и најаву унилатералних потеза бошњачке стране у доношењу једностраних одлука којима се дерогирају званичне институције Босне и Херцеговине.

Организација старјешина Војске Републике Српске тражи од надлежних институција Републике Српске, српских представника у институцијама Босне и Херцеговине и свих политичких субјеката одговоран однос у заштити резултата одбрамбено-отаџбинског рата, позиције српског народа и очување Републике Српске.

 

ПРЕДСЈЕДНИК

Пуковник Милован Милутиновић, проф. др

error: Садржај је заштићен!!!