Згрожени пресудом Хашког трибунала команданту генералу Ратку Младићу,

Оштро осуђујемо ратне изјаве члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића
22.02.2018
ОСУДА ЗАБРАНЕ ОБРАЋАЊА ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУБИКЕ СРПСКЕ ПОВОДОМ ДАНА ВРС 12. МАЈА
22.02.2018
Прикажи све

Згрожени пресудом Хашког трибунала команданту генералу Ратку Младићу,

Организација старјешина Војске Републике Српске згрожена је срамном пресудом Хашког трибунала команданту Главног штаба Војске Републике Српске, генералу Ратку Младићу, којом су међународни моћници исказали пристрасност и нетрпељивост према српском народу, његовим борцима и старјешинама неаргументованим оптужбама, само зато што су бранили српска огњишта у Босни и Херцеговини.

Током судског процеса генералу Ратку Младићу пратили смо правну фарсу, у којој су одбачене истините чињенице српске стране и ниподаштаване изјаве свједока који су аргументовано указивали на неутемељене оптужбе тужилаштва.

Судско вијеће је прије почетка суђења генералу Младићу добило задатак да утврди српску одговорност за рат и страдања, иако је српске страна доказала да је муслиманска страна започела рат и перманентно вршила самотероризам над властитим народом у Сарајеву, Тузли, Бихаћу и другим мјестима БиХ, како би се представљали жртвом и тиме подстицали сатанизацију српског народа и бомбардовање спрских положаја снагама НАТО. Многи међународни кругови и истражне комисије УН утврдиле су, што је доказала и српска страна у суђењу генералу Младићу, да су експлозије у реду за хљеб, Маркале 1, и Маркале 2. као и бројне друге злочине починиле муслиманске снаге. Неприхватљив је процес утврђивања одговорности за злочин у Сребреници, одакле су муслиманске снаге, из заштићене зоне, током рата све до 1995. године вршиле злочине над српским цивилима у Подрињу. Данас смо свједоци да се број наводно страдалих у Сребреници смањио са почетних 11.000 на 5.000 страдалих, колико је суд недавно саопштио. Међутим, српске жртве у Подрињу, као и другим мјестима БиХ страдале од муслиманских и хрватских снага, нико данас не спомиње јер су оне за свјетске моћнике мање важне. Истовремено, осуђујемо све злочине почињена над свим цивилима, ма ком народу припадале, у протеклом рату и сматрамо да починиоци, појединци, требају одговарати за таква недјела

Током процеса, Хашки трибунал није пронашао ни један документ којим би потврдио одговорност генерала Младића за злочине, већ су, напротив, без провјере прихватане изјаве муслиманске и хрватске стране и неких међународних званичника, уграђајући их у матрицу српске одговорности за протекли рат на простору Босне и Херцеговине.

Познато је да су многи представници међународне заједнице, током оружаних сукоба у Босни и Херцеговини, истицали високу моралност и часност генерала Ратка Младића, одајући му признање, за професионализам и хуман однос према противнику на Горажду, Влашићу и бројним ратиштима. Како би спријечили изношење позитивних ставова о генералу Младићу пред судом, таквим професионалцима је онемогућено свједочење јер би то било у супротности са унапријед пројектованом кривицом и одговорношћу коју су наметнули  међународни моћници и Хашки трибунал.

Предстоји еуфорија бошњачких и хрватских медија и изјава политичких лидера, који ће ликовати пресудом Хашког трибунала генералу Младићу и на тој основи интензивирати антисрпску хистерију. Оваква пресуда, без обзира на стварну истину, појачаће мржњу, антагонизме и оптужбе према српском народу за рат и страдања, потенцирајући геноцидност Републике Српске, а тиме појачати захтјеве за њеним укидањем.

Старјешине Војске Републике Српске чврсто стоје на бранику одбране Републике Српске и траже од свих патриотских снага, политичких и друштвених субјеката да се уједине у њеној заштити, јер нас на то обавезују српске жртве и најбољи синови српског народа погинули у часној борби, коју су заједно извојевали српски борци и старјешине.

Организација старјешина Војске Републике Српске, са гнушањем, одбацује срамну пресуду Хашког трибунала и безрезервно остаје уз нашег ратног команданта, генерала Ратка Младића, истичући његов лик и дјело које не може затамнити пристрасна пресуда свјетских моћника. Генерал Ратко Младић остаће личност која је током одбрамбено-отаџбинског рата исказала висок степен професионализма, патриотизма, војничких способности, часности и хуманизма према противнику, дајући несебичан допринос одбрани српског народа и стварању Републике Српске.

Истичемо осуду нехуманог поступка Хашког трибунала према генералу Ратку Младићу, јер је ова међународна институција исказала крајње нељудски и нецивилизован однос у лијечењу генерала, директно угрожавајући његово здравље, само зато да би што прије био осуђен у овом нечасном судском процесу.

Нема разлога за сагињање глава након овакве срамне пресуде Хашког трибунала, јер као људи, борци и старјешине нисмо ништа нечасно урадили да би се стидили, већ смо, напротив, бранили свој народ и родна огњишта. На нама је да доказујемо праву истину која ће добити свој епилог у жалбеном поступку или ревизији овог срамног процеса, али и промијенити слику о Србима у међународној јавности.

error: Садржај је заштићен!!!