Организација се противи отимању Жепа

Згрожени пресудом Хашког трибунала команданту генералу Ратку Младићу,
22.02.2018
Оштро противљење доношењу кривичног закона којим се спречава негирање геноцида
22.02.2018
Прикажи све

Организација се противи отимању Жепа

Предсједништво Организације старјешина Војске Републике Српске оштро осуђује одлуку Уставног суда Босне и Херцеговине којом је одбачена правно утемељена апелација Републике Српске на назаконито доношење одлуке Суда БиХ иако је она изван његових ингеренција. Одлуком се одузима имовина и територија Републике Српске која је Дејтонским мировним споразумом у искључивој надлежности Републике Српске, а не било којих заједничких институција Босне и Херцеговине.

Чињеница да су одлуку Уставног суда БиХ поздравили у Министарству одбране БиХ, Штабу НАТО-а и неким међународним круговима говори како се брижнима доста жури у реализацији мапе пута ка чланству БиХ у евроатланској Алијанси.

Оваква пракса перманентног доношења одлука Уставног суда БиХ против Републике Српске и српског народа показатељ је крајње пристрасности судија овог Суда који доносе одлуке супротно законима, у интересу само једног конститутивног народа и моћних међународних кругова. Реално се поставља питање сврсисходности даљег учешћа судија из реда српског народа у оваквој правосудној институцији, јер својим присуством само дају легитимност незаконитим и антисрпском одлукама којима се дерогира Република Српска и директно понижава српски народ.

Организација старјешина ВРС пружа пуну подршку институцијама Републике Српске у заштити законите позиције имовине и територије Републике Српске јер се то не може никаквим одлукама, а посебно незаконитим актима Уставног суда БиХ додјељивати било коме и спријече незаконите поступке њиховог провођења. Истовремено позивамо српске представнике у заједничким институцијама БиХ да својим одговорним односом заступају интересе српског народа и спријече даље урушавање Републике Српске.

error: Садржај је заштићен!!!