ИН МЕМОРИАМ: Пуковник, др Милован Милутиновић

САОПШТЕЊЕ
20.12.2020
Пресуда генералу Младићу
08.06.2021
Прикажи све

ИН МЕМОРИАМ: Пуковник, др Милован Милутиновић

Од посљедица вируса корона, у 73. години живота преминуо је пуковник у пензији и доктор политичких наука, предсједник Организације старјешина ВРС Милован Милутиновић.

Рођен је 1949. године у Трнопољу код Приједора, гдје завршава основну шклу а средњу школу у Бањој Луци. Након тога завршава војне школе оклопних јединица а од 1981. до 1985. године начелник је класе Средње војне школе оклопно-механизованих јединица у Бањој Луци. Са одличном оцјеном 1998. године завршава Високу војно-политичку школу ЈНА у Београду.

Као виши официр ЈНА обавља дужности официра за информисање Приштинског корпуса ЈНА, начелника Информативне службе 1. крајишког корпуса, а потом начелника Информативне службе Главног штаба Војске Републике Српске и Центра за информативно-пропагандну дјелатност Главног штаба. Био је портпарол генерала Ратка Младића.

Током рата био је главни и одговорни уредник листова: „Крајишки војник“ и „Српска војска“, тв емисије „На бранику отаџбине“ и радио емисија „Са борцима Републике Српске“ и „Војничка ноћ“, а крајем 1995. године оснивач и главни и одговорни уредник патриотског радија „Радио Крајина“.

Након рата ангажован је у Генералштабу Војске Југославије гдје је остао до краја НАТО бомбардовања, када је по личном захтјеву пензионисан у чину пуковника.

Магистрирао је на Филозофском факултету у Бањалуци, а докторирао на Факултету политичких наука у Београду. Предавао је на Факултету политичких наука Независног универзитета Бањалука и био сарадник Института за политичке студије из Београда. Био је декан Факултета за политичке науке на Незавинсом универзитету Бања Лука. 

Више од 30 година бавио се новинарством и публицистиком и објавио више стручних и документарних публикација. Био је организатор и учесник више научних скупова.

Од самог оснивања Организације старјешина ВРС, као њен предсједник, пуковник др Милутиновић је својим неуморним и стручним радом дао огроман допринос у оснивању, вођењу и развоју Организације и међу нама, његовим ближим сарадницима, оставио свој неизбрисив траг. Празнину коју је својим одласком оставио умањује једино велика част свима нама који смо имали прилику сарађивати с њим.

Сахрана драгог нам председника, пуковника др Милутиновића, обавиће се у уторак 22.03.2021. године у 13.00 на гробљу у његовом родном мјесту Трнопољу.

Нека му је вјечна СЛАВА И ХВАЛА!

 

Бањa Лука 

20. марта 2021. године                                                                                                                                                                                                        

                                                                                                                                                                        

ПРЕСЈЕДНИШТВО  ОСТА ВРС

error: Садржај је заштићен!!!