Старјешине ВРС: “Бијелим тракама” Србима желе импутирати фашизам

МИЛУТИНОВИЋ: ЈАЧАТИ ПАТРИОТСКУ СВИЈЕСТ
24.05.2018
Додик: Старјешине ВРС несебично се ангажовале у стварању и очувању Српске
24.06.2018
Прикажи све

Старјешине ВРС: “Бијелим тракама” Србима желе импутирати фашизам

РТРС

31.мај 2018. године

Старјешине ВРС: “Бијелим тракама” Србима желе импутирати фашизам

Организација старјешина Војске Републике Српске сматра да наставком акције “бијелих трака” бошњачки кругови у Приједору желе импутирати Србима фашистичко понашање.

Руководство Организација старјешина Војске Републике Српске Фото: СРНА

У саопштењу ове организације се наводи да бошњачки кругови то чине на начин како су то у Другом свјетском рату, према Србима и Јеврејима у Поткозарју, радили њихови сународници као припадници усташких и других квислиншких снага.

Старјешине ВРС наводе да је тачно је да су муслимани носили “бијеле траке” у Приједору, али по инструкцијама “Патриотске лиге”, приликом напада муслиманских паравојних снага с циљем заузимања институција Приједора 30. маја 1992. године.

“То су радили да би се међусобно препознавали и тиме избјегли властите жртве приликом оружаних сукоба са безбједносним снагама у граду”, наводи се у саопштењу.

Прогаганда са “бијелим тракама” плански је усмјерена у циљу наставка оптужби Срба за нељудске поступке према муслиманима у Приједору, иако је познато да су њихове снаге прве почеле оружане сукобе по наређењу Алије Изетбеговића 29. априла 1992. године.

“Институције Приједора морају забранити одржавање ове манипулативне акције која нема упориште у истини. Напротив, муслиманске паравојне снаге су користиле ‘бијеле траке’ за обиљежавање сопствених снага при нападу на град Приједор”, наводе из Организације старјешина ВРС.

error: Садржај је заштићен!!!