Оштра осуда рада српских министара у Савјету министара Босне и Херцеговине

Oштро осуђујемо одлуку Уставног суда Босне и Херцеговине
22.02.2018
Оштро осуђујемо ратне изјаве члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића
22.02.2018
Прикажи све

Оштра осуда рада српских министара у Савјету министара Босне и Херцеговине

Предсједништво Организације старјешина Војске Републике Српске оштро осуђује политичку сљепоћу или слијепу послушност српских министара у Савјету министара Босне и Херцеговине који су подржали измјене Кривичног закона БиХ по којем би се за свако истраживања протелих ратних догађаја или негирање геноцида судило као кривично дјело, што је апсурд и неприхватљив став.

Нема оправдања за овакво понашање представника српског народа у заједничким институцијама БиХ које иде на руку заговорницима тезе да је Република Српска „геноцидна творевина“ чиме се доприноси њеном девастирању и то од стране њених представника којима је народ нао глас да је бране.

Организација старјешина Војске Републике Српске очекује од српских парламентараца у Представничком дому и Вијећу народа Парламентарне скупштине БиХ одговорност и безусловно одбацивање предлога Савјета министара за стављање оваквог кривичног закона у парламентарну процедуру. Овакав поступак Савјета министара покушај је перфидног негирања српских жртава и издизање страдања само једног народа у БиХ, током оружаних сукоба. Ово је неприхватљиво и због тога што се у преамбули Дејтонског мировног споразума каже да је то посљедица трагичног сукоба у региону, у којем су учествовале три зараћене националне стране и бројни међународни кругови.

Позивамо представнике Републике Српске у институцијама Босне и Херцеговине, да стану у крај самовољи појединих представника српског народа којима очито ништа није свето и који су зарад властитих позиција спремни продати част народа и погазити бројне жртве које су у темеље Републике Српске уградили своје животе.

 

 

  ПРЕДСЈЕДНИК

Проф. др Милован Милутиновић

error: Садржај је заштићен!!!