Организација старјешина ВРС о сарадњи са Министарством одбране Србије

Срећни наступајући празници
24.12.2018
Притисци за прикључење НАТО савезу – израз цинизма
25.03.2019
Прикажи све

Организација старјешина ВРС о сарадњи са Министарством одбране Србије

Делегација Организације старјешина Војске Републике Српске разговарала је данас у Београду са представницима Министарства одбране и начелником Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковником Миланом Мојсиловићем о могућностима сарадње у различитим областима, те рјешавању стамбених питања припадника 30. Кадровског центра бивше ЈНА.
У саставу делегације поред предсједника Организације старјешина Војске Републике Српске проф. др пуковника Милована Милутиновића, били су потпредсједник проф. др пуковник Слободан Жупљанин, члан Организације генерал-потпуковник Петар Шкрбић, чланови Предсједништва ОСТА ВРС пуковници Мико Шкорић и Драгић Гојковић.
На састанку су поред разматрања могућности сарадње разговарано о потребе ефикасног рјешавања стамбених питања бивших припадника ЈНА, односно Војске Србије и Црне Горе, који су у том периоду имали законске могућности да тои ријеше. Предати су спискови више од 100 старјешина којима треба ријешити стамбено питање у Реублици Србији и Републици Српској са приједлогом да се то рјешава на заједничком састанку обје Владе. Поред тога, размијењене су информације у области безбједности, обиљежавања стогодишњице резервних старјешина у српским земљама, планском његовању слободарских традиција из одбрамбено-отаџбинског рата и искреног залагања за очување војне неутралности Републике Српске и Републике Србије.
Потпредсједник Организације старјешина ВРС Слободан Жупљанин рекао је Срни да је на састанку било ријечи о могућностима институционалне сарадње и чувању изворних традиција српског народа, НОР-а и јачања патриотизма.
„Разговарали смо и о питањима која се тичу укупних односа између Министарства одбране Србије и Организације старјешина ВРС. Добили смо увјеравања да је наша организација одличан партнер и да нам Споразум о специјалним паралелним везама између Републике Србије и Српске оставља простора да ту сарадњу актуелизујемо и интензивирамо у наредном периоду“, навео је Жупљанин.
Жупљанин је рекао да је генерал Милан Мојсиловић позвао младе из Републике Српске да се пријаве на конкурс за упис у Војну академију у Србији који је објављен у средствима јавног информисања.
MSrbije11
MSrbije12
MSrbije13
MSrbije14
MSrbije15
MSrbije16
MSrbije17
error: Садржај је заштићен!!!