САОПШТЕЊЕ

Грб ОСТА ВРС
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
13.05.2022
Грб ОСТА ВРС
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
31.05.2022
Прикажи све

САОПШТЕЊЕ

Грб ОСТА ВРС

Дана 12.05.2022.године, у касарни „Козара“ у Бања Луци, одржана је централна свечаност у поводу „Дана Војске Републике Српске“. Свечаности је присуствовала делегација Организације старјешина Војске Републике Српске, у којој су били: Предсједник Слободан Жупљанин, Предсједник Скупштине Благоје Ковачевић, Потпредсједници ОСТА ВРС Мирко Тривић и Перо Сајловић, чланови Предсједништва Стаменко Новаковић,Мико Шкорић, Голуб Панић, Душан Шкрба, генерални секретар Жељко Струкар и већи број чланова Организације.

Дана 12.05.2022.године и у Бијељини је обиљежен „ДАН ВРС“. На тој манифестацији су присуствовали Предсједник НО Ненад Гарић, Предсједник РО Бијељина Јовица Марковић, као и више чланова Организације. У Бања Луци је дана 11.05.2022. године организован дефиле ратних застава јединица ВРС, гдје је такође присуствовала и наша делегација. Истог дана, у КЦ „Бански двор“ у Бања Лука одржана је свечана академија поводом „ Тридесет година од формирања ВРС и седамнаест година 3.пјешадијског (Република Српска) пука“ на којој је присуствовао Предсједник ОСТА ВРС Слободан Жупљанин.

У поводу „Дана ВРС“ , у свим градовима Републике Српске, организоване су свечаности и дефилеи ратних застава јединица ВРС. На свим тим манифестацијама присуствовали су наши чланови у организацији Регионалних и Градских одбора ОСТА ВРС.

Генерални секретар
Жељко Струкар

error: Садржај је заштићен!!!