САОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ
28.12.2021
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
25.03.2022
Прикажи све

САОПШТЕЊЕ

Суд части Организације старјешина Војске Републике Српске донио је дана 10.01.2022. године првостепену ОДЛУКУ О ИСКЉУЧЕЊУ из ОСТА ВРС бившег члана Организације ДРАГИЋА ГОЈКОВИЋА, а дана 11.01.2022. године првостепену ОДЛУКУ О ИСКЉУЧЕЊУ из ОСТА ВРС бившег члана Организације МИЛОЈУ МИСИРАЧУ.

Ове одлуке су донесене након проведеног дисциплинског поступка пред Судом части, а на осову оптужног приједлога који је поднио Дисциплински тужилац ОСТА ВРС. У проведеном поступку Суд части је утврдио да су Гојковић и Мисирача починили теже повреде дужности и одговорности прописане Правилником о дисциплинској одговорности, па им је, у складу са одговарајућим одредбама истог Правилника, изречена дисциплинска мјера искључење из ОСТА ВРС. Након правоснажности одлуке ће бити објављене на интернет страници ОСТА ВРС. Дисциплински поступак против ПЕТРА ЂУРИЧИЋА је у току. Синошњи напад БН телевизије на ОСТА ВРС и њеног предсједника је реакција пучиста (одметника), чији покушај пуча није успио, на одлуке о искључењу. Сада већ бивши члан ОСТА ВРС Милоје Мисирача јавно је пријетио да ће рушити ОСТА ВРС свим средствима па и путем ОХР-а. ОСТА ВРС ће свим дозвољеним и демократским стредствима, у складу са законом и актима ОСТА ВРС, радити на спречавању малигног дјеловања Мисираче, али и свих других који раде супротно законским и статутарним циљевима и интересима Организације.

Организација старјешина војске Републике Српске најоштрије осуђује овакве неаргументоване нападе и наставиће још одлучније и енергичније радити на провођењу својих програмских и статутарних циљева, међу којима су најзначајнији његовање патриотизма, родољубља и слободарских традиција српског народа и Војске Републике Српске, са тежиштем на очувању лика и части српског старјешине и војника, те ширење и јачање фронта патриотских снага у Републици Српској и одбрана Републике Српске и српског народа на демократским принципима и у условима мира.


Бања Лука, 12.01.2022. године

error: Садржај је заштићен!!!