САОПШТЕЊЕ

Грб ОСТА ВРС
САОПШТЕЊЕ
28.12.2021
Грб ОСТА ВРС
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
25.03.2022
Прикажи све

САОПШТЕЊЕ

Грб ОСТА ВРС

Суд части Организације старјешина Војске Републике Српске донио је дана 10.01.2022. године првостепену ОДЛУКУ О ИСКЉУЧЕЊУ из ОСТА ВРС бившег члана Организације ДРАГИЋА ГОЈКОВИЋА, а дана 11.01.2022. године првостепену ОДЛУКУ О ИСКЉУЧЕЊУ из ОСТА ВРС бившег члана Организације МИЛОЈУ МИСИРАЧУ.

Ове одлуке су донесене након проведеног дисциплинског поступка пред Судом части, а на осову оптужног приједлога који је поднио Дисциплински тужилац ОСТА ВРС. У проведеном поступку Суд части је утврдио да су Гојковић и Мисирача починили теже повреде дужности и одговорности прописане Правилником о дисциплинској одговорности, па им је, у складу са одговарајућим одредбама истог Правилника, изречена дисциплинска мјера искључење из ОСТА ВРС. Након правоснажности одлуке ће бити објављене на интернет страници ОСТА ВРС. Дисциплински поступак против ПЕТРА ЂУРИЧИЋА је у току. Синошњи напад БН телевизије на ОСТА ВРС и њеног предсједника је реакција пучиста (одметника), чији покушај пуча није успио, на одлуке о искључењу. Сада већ бивши члан ОСТА ВРС Милоје Мисирача јавно је пријетио да ће рушити ОСТА ВРС свим средствима па и путем ОХР-а. ОСТА ВРС ће свим дозвољеним и демократским стредствима, у складу са законом и актима ОСТА ВРС, радити на спречавању малигног дјеловања Мисираче, али и свих других који раде супротно законским и статутарним циљевима и интересима Организације.

Организација старјешина војске Републике Српске најоштрије осуђује овакве неаргументоване нападе и наставиће још одлучније и енергичније радити на провођењу својих програмских и статутарних циљева, међу којима су најзначајнији његовање патриотизма, родољубља и слободарских традиција српског народа и Војске Републике Српске, са тежиштем на очувању лика и части српског старјешине и војника, те ширење и јачање фронта патриотских снага у Републици Српској и одбрана Републике Српске и српског народа на демократским принципима и у условима мира.


Бања Лука, 12.01.2022. године

error: Садржај је заштићен!!!