САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Грб ОСТА ВРС
САОПШТЕЊЕ
12.01.2022
САОПШТЕЊЕ
07.04.2022
Прикажи све

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Грб ОСТА ВРС

На данашњи дан прије 23. године, НАТО пакт је без одобрења Савјета безбједности и супротно свим нормама и принципима међународног права извршио бруталну агресију на једну суверену земљу Савезну Републику Југославију.

Од почетка ваздушних напада НАТО-а на Савезну Републику Југославију, за 78 дана бестијалног иживљавања погинуло је између 1.200 и 3.000 људи.

Без дозволе Савјета безбједности УН, коришћена су убојита средства забрањена међународним конвенцијама. Авиони 19 чланица НАТО-а гађали су, не само војне, него и цивилне циљеве.

Дан сјећања на страдале у НАТО агресији мора бити трајно обиљежаван и жртве агресије не смију бити никада заборављене. И данас, послије толико година, морамо се запитати коме је била пријетња мала Милица и зашто је морала да страда, а тек је дошла на свијет.

Организација старјешина војске Републике Српске поздравља одлуку према којој ће Бањалука вечерас сиреном за узбуну и гашењем свјетала на објектима Градске управе и Банског двора симболично обиљежити 23. годишњицу НАТО агресије на тадашњу Савезну Републику Југославију.

Високо вреднујемо опредјељење Србије и Републике Српске да се држе принципа међународног права и морала, али исто тако, то мора да се захтијева и од свих других домаћих и међународних субјеката. Ипак, такво опредјељење не смије, ни на који начин, да угрози опстанак српског народа.

У супротном, ако се међународно право и морал сахране, овај и овакав свијет ће сигурно нестати.

Искуство од прије 23. године нас учи да је за српски народ, у новим условима глобалне кризе, најбоља позиција неутралности. НАТО лобистима увијек треба одговорити подсејећањем на бомбардовање Савезне Републике Југославије и страдање невиних цивила, а посебно дјеце.

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР
Жељко Струкар

error: Садржај је заштићен!!!