САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ
07.04.2022
Грб ОСТА ВРС
Честитка поводом 30 година од стварања Војске Републике Српске
11.05.2022
Прикажи све

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Грб ОСТА ВРС

Организација старјешина војске Републике Српске најоштрије осуђује увођење санкција Предсједници Републике Српске и српском члану Предсједништва БиХ од стране Велике Британије. Ове санкције доживљавамо као још један историјски удар на српски народ, а овога пута и на Републику Српску, као највећу и најсветију вриједност српског народа проистеклу из одбрамбено-отаџбинског рата. У условима немоћи на глобалној свјетској позорници и одсуству храбрости за обрачун са великим свјетским силама, које не могу покорити својим вјековним колонијалним интересима, своје отровне стрелице усмјеравају према једном малом, али слободарском народу и једној малој, али, слободарској Републици Српској. То је потпуно јасан и недвосмислен доказ покушаја враћања изгубљеног ауторитета након изласка из Европске уније.

Из ових санкција, Република Српска и српски народ ће изаћи још јачи, још јеединственији и чвршћи у опредјељењу да Република Српска и српски народ нису, нити за издају, нити за продају. Народ и Република који желе да кроз цивилизован и демократски разговор, у условима мира, рјешавају нагомилане проблеме у функционисању БиХ, једноставно, не могу бити губитници.

Позивамо све институције Републике Српске и српске представнике у институцијама БиХ да прекину сваку даљњу комуникацију са представницима Велике Британије у БиХ, укључујући и њиховог амбасадорa и комплетно дипломатско-конзуларно особље. Такође, предлажемо да се размотри могућност проглашења њиховог амбасадора у БиХ за „personu non grata“ у Републици Српској.

Позивамо све политичке и друштвене субјекте у Републици Српској да у овим околностима искажу пуно национално јединство и заједно одбране минимум националног интереса српског народа и Републике Српске.

ОРГАНИЗАЦИЈА СТАРЈЕШИНА
ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

error: Садржај је заштићен!!!