ОСУДА ЗАБРАНЕ ОБРАЋАЊА ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУБИКЕ СРПСКЕ ПОВОДОМ ДАНА ВРС 12. МАЈА

Згрожени пресудом Хашког трибунала команданту генералу Ратку Младићу,
22.02.2018
Организација се противи отимању Жепа
22.02.2018
Прикажи све

ОСУДА ЗАБРАНЕ ОБРАЋАЊА ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУБИКЕ СРПСКЕ ПОВОДОМ ДАНА ВРС 12. МАЈА

Данас је у Бањалуци одржана сједница Предсједништва Организације старјешина Војске Републике Српске на којој су утврђене активности на формирању регионалних и општинских одбора Организације и прослави Дана ВРС – 12. маја. На сједници је оштро осуђен захтјев сарајевских кругова којима се наставља омаловажавање Републике Српске, па денацификацијом и чупањем патриотских корјена српског народа настоје омаловажити обиљежавање Дана Војске Републике Српске – 12. маја, захтјевом за забраном обраћања предсједника Републике Милорада Додика учесницима пред стројем 3. пјешадијског Република Српска пука.

Као и у отаџбинском рату старјешине Војске Републике Српске стављају се у службу народа и Републике да заједно са борцима, српским патриотама и институцијама Републике Српске достојно обиљеже Дан Војске Републике Српске, како тај дан истински заслужује.

Предсједништво Организације старјешина Војске Републике Српске пружа пуну подршку институцијама Републике Српске на челу са предсједником Републике Милорадом Додиком да се обиљежавање Дана ВРС одржи на начин који одговара Републици Српској и српским патриотама.

Старјешине траже се од српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића и свих српских представника у заједничким институцијама БиХ да стану у крај омаловажавању Републике Српске и унитаризацији којом бошњачка страна тежи остварењу ратних циљева.

error: Садржај је заштићен!!!