Честитка поводом 2-годишњице оснивања

Притисци за прикључење НАТО савезу – израз цинизма
25.03.2019
Završni dokument konferencije
16.04.2019
Прикажи све

Честитка поводом 2-годишњице оснивања

ЧЕСТИТКА САБОРЦИМА И ПРИПАДНИЦИМА ОРГАНИЗАЦИЈЕ СТАРЈЕШИНА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПОВОДОМ ДВОГОДИШЊИЦЕ ЊЕНОГ ОСНИВАЊА

 

Драги саборци,

Прошло је двије године од када смо 4. априла 2017. године, формирали Организацију старјешина Војске Републике Српске, као нестраначку и невладину организацију која баштини и развија стогодишње слободарске традиције резервних старјешина код српског народа.  Дакле, преузели смо велику и часну обавезу  да се стално боримо за истину о страдању у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату и да доприносимо стварању и очувању Републике Српске, као чеда наше борбе и одрицања.

Прошли смо релативно кратак пут од организовања до данас, али смо у јавности примијећени као истинске патриоте којима је слобода Републике Српске изнад свега. У бројним акцијама и манифестацијама показали смо снагу и одлучност да се супротставимо свим негативностима које нарушавају резултате протеклог одбрамбено-отаџбинског рата.

Формирали смо 7 регионалних и 32 градске и општинске организације у које су укључене велике патриоте који су знали да организују и воде своје борбене јединице из побједе у побједу.

Током овог периода имали смо и отпора у раду и активостима наше организације од стране неких борачких структура којима смета оваква организација која се бори за истину и част бораца а против дезертера који заузимају многе важније позиције у борачким организацијама и у друштву уопште.

Оптуживали су нас за разбијање Борачке организације  занемарујући притом да смо дио борачке популације која је дала одлучујући допринос у одбрани и стварању Републике Српске. Ми нисмо за цијепање нити слабљење Борачке организације већ, напротив, за њено јачање и чишћење њених редова од бројних дезертера који су у неким организацијама постали и кључни људи.

Прошле године организовали смо у Бањој Луци прву научно-стручну конференцију на којом смо проговорили о улози бораца и старјешина у стварању и одбрани Републике Српске током одбрамбено-отаџбинског рата. Био је то снажан искорак у презентирању доприноса старјешина и ВРС у једном тешком времену када се над нашим народом надвила велика неман национализма, фундаментализма и глобализма.

Идуће недјеље, 12 и 13. априла, у Академији наука и умјетности Републике Српске организујемо Међународну научну конфере нцију,  на тему  СРЕБРЕНИЦА – СТВАРНОСТ И МАНИПУЛАЦИЈЕ , која ће кроз 48 реферата и учешће преко 60 еминентних научних радника, расвијетлити протекле догађаје из Подриња и,  надам се, научним чињеницама демантовати оптужбе да су Срби у Сребреници починили геноцид. Биће то прилика да се први пут код нас,  уз учешће стручњака различитог профила из Русије, Србије, Аустрије, Бугарске, Француске, СДА и Велике Британије, демистификују догађаји у и око Сребренице и укаже на нехуману сатанизацију српског народа која је оркестрирано и интензивно вођена из бројних међународних кругова.

Свима вама желим пуно среће, здравља и успјеха у животу!

Позивам вас да се много активније укључимо у изградњу наше Организације и тиме омогућимо ефикаснију борбу за рјешавање бројних питања која оптерећују живот истинских патриота.

Бања Лука, 4. април 2019

ПРЕДСЈЕДНИК

Проф. др Милован Милутиновић

 

error: Садржај је заштићен!!!