Честитка поводом 9. јануара – Дана Републике Српске

Оснивачка Скупштина Организације старјешина Војске Републике Српске
12.02.2018
Прикажи све

Честитка поводом 9. јануара – Дана Републике Српске

ОРГАНИЗАЦИЈА СТАРЈЕШИНА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ОСТА ВРС

 

У поводу 9. јануара – Дана Републике Српске:

Предсједнику Републике Српске Милораду Додику,

Предсједници Владе Републике Српске Жељки Цвијановић,

Борцима и старјешинама Војске Републике Српске,

Свим грађанима Републике Српске,

упућујемо искрене честитке и најбоље жеље!

Овогодишњи дан Републике Српске обиљежа се у сложеним политичко-безбједносним условима у којима одређене снаге првенствено из Сарајева, фрустриране неоствареним ратним циљевима кидишу на Републику Српску и створене вриједности одбрамбено-отаџбинског рата, у нади да ће их уз помоћ моћних свјетских кругова остварити.

Покушавају нам забранити обиљежавање Дана Републике, оспоравају референдум као легитимно демократско право да искажемо опредјељења како да развијамо отаџбину и суде само Србима да би нас даље сатанизовали и начинили јединим кривцима за рат.

Обавеза је институција Републике Српске и свих патриотских снага, да без обзира на партијске разлике, зауставе девастирање Републике Српске и траже путеве њеног јачања уз пуну заштиту категорија бораца који су у одбрамбено-отаџбинском рату дали највише. У томе је посебна обавеза изабраних челних људи Републике Српске и свих представника српског народа у заједничким институцијама Босне и Херцеговине.

Упућујући искрене честитке и изражавајући најбоље жеље поводом 9. јануара Дана Републике Српске ми старјешине ВРС указујемо на потребу јачања патриотске свијести, очувања части српског војника и старјешине и потребе да уједињени, сложно и одговорно градимо срећну, мирну и просперитетну заједницу за младе генерације спрјечавајући даље омаловажавање и девастирање Републике Српске.

Поздрављамо Вас мотом наше организације – ЧАСТ ЈЕ СЛУЖИТИ ОТАЏБИНИ!

 

                                                                                ПРЕДСЈЕДНИК

 Пуковник Милован Милутиновић, проф. др

error: Садржај је заштићен!!!