ЧЕСТИТКА

Делегација РО ОСТА ВРС Бијељина код градоначелника
12.02.2020
САОПШТЕЊЕ ОСТА ВРС
14.05.2020

ЧЕСТИТКА

У поводу 12. маја – Дана Војске Републике Српске,

свим борцима и старјешинама Војске Републике Српске,

припадницима 3. пјешадијског (Република Српска ) пука и

грађанима, огранизацијама и институцијама Републике Српске

упућујемо искрене честитке и најбоље жеље!

Овогодишњи Дан Војске Републике Српске обиљежавамо у сложеним условима тешке борбе храбрих бијелих мантила против пандемије ковида 19 у којој се води битка за сваки живот због чега изражавамо нашу искрену захвалност медицинским радницима Републике Српске који су се максимално и бескомпромисно ангажовали на тим обавезама.

Војска Републике Српске била је основна снага у стварању и одбрани Републике Српске током одбрамбено-отаџбинског рата а у темеље наше отаџбине уграђени су животи преко 24.000 наших сабораца – најбољих синова и кћери нашег народа. Њихова жртва се не смије никада заборавити и она нас непрекидно опомиње али и надахњује да заједно са другим патриотским снагама учинимо напор и спријечимо девастирање Републике Српске. У томе је посебна обавеза изабраних представника и институција Републике Српске те представника српског народа у заједничким институцијама Босне и Херцеговине.

Упућујући искрене честитке и изражавајући најбоље жеље позивамо Вас да заједно градимо срећну, мирну и просперитетну будућност за коју су се борили припадници Војске Републике Српске апелујући истовремено на све патриотске снага да стану на браник отаџбине и спријече угрожавање, омаловажавања и девастирање Републике Српске. Старјешине Војске Републике Српске у томе немају никакве резерве.

Поздрављамо Вас мотом наше организације – ЧАСТ ЈЕ СЛУЖИТИ ОТАЏБИНИ!

 

Бањa Лука                                                                                                                                                                                                                  ПРЕДСЈЕДНИК

12. маја 2020. године                                                                                                                                                                           Проф. др Милован Милутиновић