САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Грб ОСТА ВРС
САОПШТЕЊЕ
05.10.2021
Грб ОСТА ВРС
ОБАВЈЕШТЕЊЕ
06.10.2021
Прикажи све

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Грб ОСТА ВРС

Организација старјешина војске Републике Српске најоштрије осуђује изјаву народног посланика Небојше Вукановића, коју је изнио на јучерашњој сједници Народне Скупштине, а односи се на Организацију старјешина војске Републике Српске. Наиме, народни посланик Небојша Вукановић је у својој дискусији која се односила на проблематику борачке популације, између осталог, рекао да је руководство Организације старјешина војске Републике Српске и њен предсједник изабрано против воље команданата и чланства. Истичемо да ово није прва, а сигурно, ни пољедња лаж коју је овај народни посланик изрекао у Народној Скупштини Републике Српске. Да је народни посланик Вукановић желио истину, врло лако је то могао провјерити, обзиром да је рад Организације старјешина војске Републике Српске транспарентан и да су сви релевантни подаци доступни широј јавности.

Послије смрти ранијег предсједника Организације пуковника проф. др Милована Милутиновића, Организација је донијела одговарајуће одлуке у складу са Статутом и другим општим актима и провела изборне активности на свим нивоима организовања. Након тога, у складу са Статутом, сазвана је и одржана редовна и изборна сједница Скупштине Организације старјешина војске Републике Српске дана 15.07.2021. године у Угљевику, којој је присуствовао 31 делегат од укупно 36 делегата, колики број је утврђен Статутом Организације. Дакле; Скупштини је присуствовало 86,11% од укупног броја делегата, што је за 7 делегата више од двотрећинске већине и Скупштина је имала више од потребне већине за доношење пуноважних одлука. Све одлуке на Скупштини су донесене једногласно, осим одлуке о избору кандидационе комисије, која је донесена са 30 гласова ЗА и једним гласом ПРОТИВ. У изборном процесу је учествовало 86% организационих цјелина, а шачица који су бојкотовали тај процес, данас шире лажи и неистине. Истина је да су након изборне Скупштине у Угљевику одржани избори у градском одбору Бијељина, општинском одбору Нови Град, а у наредних неколико дана то ће се десити и у преостала два одбора. Основана су и два нова одбора.
Ово није први случај да се јавност покушава обманути и лажно информисати. У ствари, ради се о покушају успостављања политичке контроле над овом Организацијом од стране дијела опозиционих партија у Републици Српској, што потврђују и досадашњи медијски иступи неколико чланова и страначких функционера, а то, свакако, потврђује и синошња изјава посланика Вукановића у Народној Скупжтини. У једном медијском наступу на БН телевизији један од “незадовољних” Владимир Лукић је изјавио “очито је да ће из овога настати двије странке”

Организације старјешина војске Републике Српске поручује свим душебрижницима да се баве својим проблемима и проблемима њихових странака, а Организација старјешина ће остати привржена својим статутарним и програмским циљевима и задацима, као самостална, нестраначка, непрофитна и јединствена невладина организација свих њених чланова, кој заступа интересе старјешина ВРС, других старјешина одбрамбено-отаџбинских ратова и цјелокупне борачке популације.


ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР
Жељко Струкар

error: Садржај је заштићен!!!