Одговор – Владо Лукић

Пресуда генералу Младићу
08.06.2021
САСТАНАК ПРЕДСЈЕДНИКА ОСТА ВРС СЛОБОДАНА ЖУПЉАНИНА СА РУКОВОДСТВОМ РЕГИОНАЛНОГ И ГРАДСКОГ ОДБОРА ОСТА ВРС БИЈЕЉИНА
14.09.2021
Прикажи све

Одговор – Владо Лукић

Српскаинфо је 10.08.2021.године објавила допис професора Владимира Лукића, који је он доставио медијима и у кабинет Предсједника Народне скупштине Републике Српске, господина Недељка Чубриловића. Допис је пун револта, а представља одговор на позив госп. Чубриловића да проф. Лукић учествује на обиљежавању јубилеја „30 година рада НСРС“ и да за ту прилику напише реферат.

Професор Лукић овај позив одбија образлажући то незадовољством које проистиче из рада и дјеловања Организације старјешина ВРС, као невладиног удружења.

За једног професора и доктора наука, Предсједника Владе Републике Српске у ратном периоду и учесника (као експерта) у мировним преговорима у Дејтону, овакав гест, а поготово „неспретно интерпретиран и срочен“ допис медијима не приличи. А пристао је да његов потпис стоји испод овог дописа – саопштења.

Не прличи, такође, професору Лукићу, ни то да себе повезује са старјешинама ВРС, јер се он није налазио у борбеном строју са старјешинама него у политичким водама и кадровима.

Тачно је само то да припада категорији резервних старјешина, у чину капетана.А са ОСТА ВРС повезује га његова жеља да учествује у раду и допрноси у сагледавању ИСТИНЕ о борби политичког и војног руководства на стварању и очувању Републике Српске.

Повременим присуством и учешћем професора Лукића на сједницама Предсједништва ОСТА ВРС, а на позив покојног Предсједника Милована Милутиновића, свакако је допринио афирмацији Организације. За такав однос, ОСТА ВРС је изузетно поносна, што се уосталом види и у изјавама руководства Организације.

Његов став о ОСТА ВРС најбоље илуструје изјава на сједници Предсједништва дана 11.12. 2019. године када је рекао: „ Ви сте ствараоци Републике Српске. Поносан сам што сам међу вама“.

На тим сједницама Предсједништва ОСТА ВРС присуствовао је и новоизабрани Предједник Организације старјешина ВРС (на Скупштини у Угљевику), а до тада један од Потпредсједника ОСТА ВРС.

Очигледно је, да се професор Лукић није могао одупријети и одбранити од „агресиваца“, који су његову личност и углед изманипулисали и злоупотријебили у личној борби за позиције у ОСТА ВРС у периоду када је истој додјељен статус удружења од јавног интереса.

Јер, како другачије тумачити понашање професора Лукића у периоду предизборних активности Предсједништва ОСТА ВРС, када је стао уз „ИСТИНУ“ једног члана Предсједништва, а не уз Предсједништво које је извршни и оперативни Скупштине ОСТА ВРС.

А та мањина, не могавши изаћи у јавност чак ни преко опозиционих средстава информисања нити опозиционих странака, користи личност професора Лукића да их прати на свим путовањима у прикупљању истомишљеника, а у циљу рушења Предсједништва ОСТА ВРС, изабраног 2017.године и које се, легално и легитимно, бавило припремама и провођењем избора у ОСТА ВРС у 2021.години.

Професор Лукић се, изгледа, у демократским процесима не сналази, и често је на страни мањине, као и они који су му припремили текст дописа, чиме су допринијели рушењу његовог и угледа ОСТА ВРС.

У завршном дијелу дописа, професор истиче, да се није борио за овакву Републику Српску, и о томе обавјештава јавност. Међутим, није нагласио да од те и такве Републике Српске, за коју се није борио, тј. од њених институција прима новчане накнаде по најмање 4 (четири) основе. Он се борио само за тај дио Републике, којињему пуни џеп.

А закључак професора Лукића, у тексту дописа, је посебно дискутабилан, када каже: „Овом приликом стаћу на страну ствараоца Републике Српске“.Да ли то значи да је само овај дио дописа његов лични став, јер је то потврда онога што је изговориг на сједници Предсједништва ОСТА ВРС дана 11.12.2019.године.

У противном, професору Лукићу није јасно шта се догађа нити шта трба да ради, па онда не чуди професорова изјава ( у прилогу БН ТВ од 15.07.2021.године у вези Скупштине ОСТА ВРС у Угљевику): „ … ја видим да ће из овога морати настати двије странке“.

А онај ко га води у овом процесу већ зна како се то ради, из личног учешћа у „цијепању“ странака.

error: Садржај је заштићен!!!